De Bokkenrijders

Het verhaal gaat dat de bokkenrijders als geesten op bokken door de lucht reden. Een bende gauwdieven maakte van dit volksgeloof dankbaar gebruik door, met name in het zuiden van het land, de bevolking te beangstigen. Deze groep bokkenrijders bestond uit bendes rovers die in de 18e eeuw onder andere de Brabantse Kempen onveilig maakten. Hun strooptochten waren vaak gericht tegen boerderijen en pastorie├źn.

Wandelend door Oers en omgeving

Geschiedenis

De bendes plunderden en pleegden overvallen op o.a. kerken, boerderijen, pastorie├źn, winkels en huizen. Daarbij waren zij bereid om ver te gaan. De bendes bestonden uit personen met bijvoorbeeld een mobiel beroep waarbij sociale vaardigheden en plaatselijke kennis een grote rol spelen waren lid van de bendes. Denk aan ijzerwerkers, zadelmakers, voermannen, schoenmakers, herbergiers, wagenmakers, smeden, kooplieden en veldbodes.

Meer over de Bokkenrijders

Volk op het plein

De Oerse Bokkenrijders vandaag

De bokken

Het arrangement De Oerse Bokkenrijders brengt de Bokkenrijders weer tot leven. In Oerle, vlakbij Eindhoven, wordt je meegenomen in de tijd van de Bokkenrijders en ga je zelf op zoek naar de dader(s) van de plunderingen en gestolen goederen. Er zijn verschillende arrangementen te boeken. Uiteraard leveren wij ook maatwerk.

Lees meer over het ontstaan van de Oerse Bokkenrijders


Terug naar boven
De Oerse Bokkenrijders - Bourgondisch verrassend!
www.oersebokkenrijders.nl