Herbergier

Christopher Lambiecke

Christopher Lambiecke: De herbergier van 't Geitenboerke. Een respectabel man die de kost goed kan verdienen met zijn herberg. Omdat er veel mensen komen in de herberg is hij door Marie gevraagd om het woord te verspreiden dat de bende is teruggekeerd.

Adel

Marie Steenhouwer

Marie Steenhouwer: Een vrijgezelle vrouw van adel die ondanks dat ze het in het leven altijd makkelijk heeft gehad en in rijkdom heeft geleefd toch door de jaren heen verbitterd is geworden.

Floris Egmond

Floris Egmond

Floris Egmond: Hij is een rechtvaardig man en geliefd bij het volk. Hij heeft zich opgewerkt tot de ordebewaker van het dorp. Hij wordt ook wel gezien als de rechterhand van de burgemeester.

Burgemeester

Diederick Schinnen van der Wal

Diederick Schinnen van der Wal: Burgemeester van het dorp. Hij probeert vuur met vuur te bestrijden om de bende te pakken te krijgen en om in deze barre tijden alles in goede banen te leiden.

Bedelaars

Peer de Geschifte

Peer de Geschifte: Peer is de dorpsgek. Een zwerver die leeft van gulle giften en etensresten. Hij heeft het vaak aan de stok met de ordebewaker en de belastinginner.

Pastoor

Hendrick Wolters

Hendrick Wolters: De pastoor van het dorp. Hij gelooft dat in elke mens iets goed zit en dat wanneer je god aanbidt, je nooit iets ergs zal overkomen. Het valt in deze moeilijke tijd niet mee om iedereen van het geloof te overtuigen en de kudde bij elkaar te houden.

Belastinginners

Johannes Heldevier

Johannes Heldevier: Hij is de belastinginner van het dorp. Hij is meedogenloos en heeft geen medelijden met het arme volk. Hij is van mening dat de arme bevolking achter de plunderingen zit.

Vilders

Karel Kockelhoorn

Karel Kockelhoorn: Deze gluiperige jongeman is van Vilder en geniet van zijn beroep. Een Vilder had als o.a. als taak: het villen van vee en vervoeren, ophangen of begraven van veroordeelden.

Molenaar

Cornelis Vrijthoff

Cornelis Vrijthoff: Cornelis Vrijthoff is de hardwerkende molenaar en boer van het dorp. Hij voorziet iedereen van brood en groentes. De molen is een belangrijk handelspunt en wordt vaak bezocht door verscheidene passanten.


Terug naar boven
De Oerse Bokkenrijders - Bourgondisch verrassend!
www.oersebokkenrijders.nl