't Geitenboerke

De melkgeitenhouderij van de familie Schippers omvat zo'n 600 melkgeiten. De melk van deze geiten wordt door de Bettine Hoeve uit Etten-Leur verwerkt tot diverse soorten geitenkaas die in de kaaswinkel op de boerderij verkocht worden.

In samenwerking met Gasterij 't Dorpsgenot worden diverse arrangementen georganiseerd in de omgeving van Oerle of op de twee bedrijven. Denk hierbij aan een (geiten-)kaasfondue of een rondleiding gecombineerd met lunch.

Tevens is de boerderij een zorgboerderij: Cliënten van NovaFarm (Novadic Kentron) werken als hulpboer in en rond de stallen aan de Toterfout. De geitenboerderij biedt deze ex-verslaafden structuur, dagbesteding en bovendien arbeidservaring wat leidt tot meer zelfvertrouwen. 't Geitenboerke is een zogenaamde fase-1 boerderij: De hulpboeren van NovaFarm wonen niet op de boerderij en zijn gestopt met gebruiken.

In de lente, als de lammetjes weer geboren zijn, vinden de jaarlijkse geitenkijkdagen plaats bij 't Geitenboerke. Zes zondagen op een rij kunnen de lammetjes geknuffeld worden, mogen de kinderen de lammetjes een fles geven en worden extra activiteiten rondom de lammetjes georganiseerd. Een leuk én leerzaam uitje voor de kinderen!

Buiten de geitenkijkdagen is de boerderij alleen op afspraak toegankelijk voor excursies, kinderfeestjes of rondleidingen. Informeer naar de mogelijkheden bij Christ en Marleen Schippers.

Adres:
Toterfout 13
5507RD Veldhoven

Website:
www.geitenboerke.nl

» Meer locaties van de Oerse Bokkenrijders
» Meer partners van de Oerse Bokkenrijders

Geitenhouderij Familie Schippers

Terug naar boven
De Oerse Bokkenrijders - Bourgondisch verrassend!
www.oersebokkenrijders.nl