De herberg

Herberg 't Geitenboerke

Herberg 't Geitenboerke is de uitvalsbasis voor de tocht van de Oerse Bokkenrijders. Uitbater van deze herberg is Christopher Lambiecke.

De herberg ligt op de Toterfout, in de gemeente Veldhoven (vlakbij Eindhoven) en is bekend van de jaarlijkse geitenkijkdagen.

De brink

Brink

In Zandoerle (Zandoers) ligt een plein wat bij iedereen uit de omgeving bekend is: De Brink. Misschien niet door de naam, maar door het kanon wat midden op het rechthoekige plein staat.

De grafheuvel

Grafheuvel Toterfout

De prehistorische grafheuvel stamt uit de middenbronstijd. In de bossen tussen de Toterfout en Halfmijl (Veldhoven) bevinden zich nog 16 van de oorspronkelijk 31 grafheuvels.

Mariakapel

Mariakapel Zandoerle

Aan het plein in Zandoerle staat een Mariakapel, toegewijd aan Onze Lieve Vrouwe van 't Zand. In de tijd van de Bokkenrijders was deze kapel in gebruik als zogenaamde schuurkerk: een soort schuilplaats.

Kasteel Geldrop

Landgoed Kasteel Geldrop

Landgoed Kasteel Geldrop heeft dienst gedaan als burgemeesterswoning voor Burgemeester Schinnen van der Wal.

Tegenwoordig doet Landgoed Kasteel Geldrop onder andere dienst als trouwlocatie, concertzaal of toneel voor kasteelactiviteiten.

De molen

Sint-Jan Molen - De Oerse Molenbakker

De korenmolen Sint-Jan heeft een prominente plek in het verhaal van de Oerse Bokkenrijders, dankzij molenaar Cornelis Vrijthoff.

De molen is oorspronkelijk gebouwd door de familie De Jongh, maar is vandaag de dag in gebruik door de Oerse Molenbakker.

preHistorisch Dorp Eindhoven

preHistorisch Dorp Eindhoven

Het preHistorisch Dorp Eindhoven is een erfgoedpark in de Genneper Parken. In dit openlucht museum kun je kennis maken van de prehistorie en middeleeuwen.

Delen van de film van de Oerse Bokkenrijders zijn opgenomen in het openlucht museum in Eindhoven.


Terug naar boven
De Oerse Bokkenrijders - Bourgondisch verrassend!
www.oersebokkenrijders.nl